• Eucalyptus Bottles

5 ok, hogy miért használj újratölthető palackot

1.: Környezetbarát

Egy műanyagpalack gyártásához kőolajat használnak fel, így a kereslet csökkenésével a bányászat is visszaszorulhat. Egy átlagos, félliteres flakon elkészültéig mintegy tíz gramm üvegházhatású CO2 jön létre. A forgalomba került palackoknak csupán töredékét hasznosítják újra, így a háztartási hulladékkal együtt kezelt flakonok mérgezik a talajt és a vizeket, akár gyanútlan állatok is elfogyaszthatják őket tévedésből.


2.: Hosszútávú befektetés

Napi egy másfélliteres ásványvíz évente 35-55 ezer forintba kerülhet. Egy hosszan használható, újratölthető kulacs néhány hónap alatt anyagilag is biztosan megtérül.


3.: Egészségesebb

A csapvíz minőségét szigorú szabályozások és ellenőrzések garantálják. Egyes kutatások szerint már a boltok polcain beleoldódhatnak az italokba káros vegyületek a hosszú tárolás, magas hőmérséklet, vagy fény hatására, amelyek aztán a folyadék ízén is érezhetők.4.: Bármit tölthetsz bele

Az alumínium palackok kivételével egy kulacsba bármilyen innivaló tölthető, legyen szó akár savas gyümölcslevekről, tejtermékekről, sportitalokról, vagy forró kávéról.


5.: Stílus

Mindamellett hogy környezetbarát, és segít az egészséges életmódban, egy igazán különleges kulacs akár az öltözéked kiegészítője is lehet.


#kulacs #műanyagmentes #fenntarthatóság #környezetvédelem

17 megtekintés
  • Facebook
  • Instagram